کد خبر: ۵۸۶۰
۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۶
​حذف خانواده تیبا و ساینا معمولی از سبد محصولاتی سایپا سبب بالا آمدن کف قیمت کارخانه ای خودرو می شود. بررسی ها نشان می دهد با حذف خودروهای یاد شده کف قیمت خودرو در کارخانه حول و حوش ۲۵ درصد رشد را به خود خواهد دید.
به گزارش جدید پرس:

بر اساس اعلام سازمان وزارت صمت قرار است دو عضو خانواده تیبا یعنی تیبا صندوقدار، تیبا ۲ و ساینا از خط تولید خارج شوند. خروج این خودروها باعث خواهد شد تا ارزان ترین محصولات در سبد محصولاتی دو خودروساز بزرگ کشور از دور خارج شوند. محمد علی تیموری مدیر عامل خودروسازی سایپا چندی پیش اعلام کرد تیبا صندوقدار از خط تولید خارج شده و تیبا ۲ یا همان تیبا بدون صندوق (هاچ بک) نیز تا پایان تیرماه سال جاری روانه موزه خواهد شد. این خودروساز برای توقف تولید ساینا معمولی زمانی را اعلام نکرده اما بر اساس اظهارات رضا فاطمی امین وزیر صمت توقف تولید ساینا معمولی نیز در دستورکار قرار دارد. تیبا صندوقدار با قیمتی حدود ۱۲۰ میلیون تومان ارزان ترین محصول حاضر در سبد محصولاتی دو خودروساز بزرگ کشور محسوب می شد. ساینا معمولی نیز در مبدا قیمتی حدود ۱۲۴ میلیون تومان داشت. تیبا ۲ نیز با قیمتی حدود ۱۲۷ میلیون تومان جایگاه سوم ارزان ترین خودروی حاضر در سبد محصولاتی ایران خودرو و سایپا را به خود اختصاص داده بود.

توقف تولید قیمت های کارخانه ای اتومبیل سازان را افزایشی می کند؟

حال با حذف خانواده تیبا و ساینا، پژو ۲۰۶ تیپ دو که همچنان در خطوط تولید ایران خودرو حاضر است با قیمتی حول و حوش ۱۵۰ میلیون تومان به عنوان ارزان ترین خودروی کارخانه ای را تصاحب خواهد کرد.

از آنجایی که توقف تولید سمند نیز در برنامه ایران خودرو قرار دارد بنابراین بعد از ۲۰۶ تیپ دو، دیگر محصول این خودروساز با برند پژو یعنی پژو پارس با موتور XU۷P و کوییک معمولی به ترتیب در جایگاه دوم و سوم ارزان ترین خودروهای حاضر در سید محصولاتی خودروسازان جای ساینا و تیبا ۲ را خواهند گرفت. لیست های قیمت دو خودروساز بزرگ کشور نشان می دهد پژو پارس با موتور XU۷P حدود ۱۶۶ میلیون تومان و کوییک معمولی حدود ۱۶۸ میلیون تومان قیمت دارند.

چنانچه ایران خودرو تصمیم بگیرد ۲۰۶ تیپ دو را از برنامه تولید خود خارج کند و پژو ۲۰۶ تیپ ۳ با سقف شیشه ای را جایگزین آن کند ( ۲۰۶ تیپ ۳ با سقف شیشه ای در کارخانه بیش از ۱۸۰ میلیون تومان قیمت دارد) آنگاه با توجه به قیمت کارخانه ای پژو پارس با موتور XU۷P کف قیمت کارخانه حدود ۳۸ درصد صعود خواهد کرد. این رشد قیمت با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور سبب خواهد شد تا بخش دیگری از خریداران به دلیل ناتوانی در تامین مبلغ مورد نظر برای خرید خودرو از کارخانه از دور خارج شوند.

 

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها