کد خبر: ۵۶۴۶۳
۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۰
سالانه ۲۵۰۰ پیوند کلیه در کشور انجام می‌شود که رتبه اول را در بین پیوند اعضا در کشور دارد.

 سالانه ۲۵۰۰ پیوند کلیه در کشور انجام می‌شود که رتبه اول را بین پیوند اعضا در کشور دارد. یعنی بیشترین بیماران نیازمند عضو، بیماران پیوند کلیه هستند. بعد از کلیه پیوند کبد، قلب، ریه، لوزالمعده و روده به ترتیب بیشترین آمارهای پیوند را به خود اختصاص می‌دهند.

اما این که چرا آمار پیوند کلیه در ایران و دنیا این قدر بالا است و چرا کار کلیه‌ها به پیوند کشیده می‌شود، به دو بیماری برمی‌گردد که خیلی‌ها به آن توجه زیادی ندارند یا اصلا از آن خبر ندارند. به گفته متخصصان، در ایران دو عامل دیابت و فشارخون بالا که عامل اصلی نیاز به پیوند کلیه هستند، آمار بالایی دارد.
هفت‌هشتم نیازمندان پیوند عضو، بیماران پیوند کلیه هستند

دکتر امید قبادی، نائب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان در این رابطه به همشهری‌ می‌گوید: در کشور ما دو عامل دیابت و فشارخون که عامل اصلی نیاز به پیوند کلیه هستند، رواج زیادی دارد. به خصوص در استان‌هایی مثل یزد و فارس. به همین دلیل تعداد بیماران نیازمند پیوند کلیه هم در این استان‌ها بالاتر است.

به گفته قبادی، هزینه دیالیز در تمام دنیا ۵ تا ۷ برابر هزینه پیوند کلیه است و اگر جهان به سمتی برود که به جای دیالیز، تمرکزش را بر روی پیوند کلیه بگذارد، بسیار موفق‌تر خواهد بود.

نائب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به این موضوع که هفت‌هشتم بیماران نیازمند پیوند اعضا در دنیا، بیماران پیوند کلیه هستند، می‌گوید: از ابتدای انجام جراحی پیوند عضو در کشور (سال ۱۳۷۹) تا الان حدود ۷ هزار پیوند لاپوروسکوپیک کلیه داشته‌ایم. لاپوروسکوپیک، عمل پیوند کلیه بدون باز کزدن کلیه‌ها است. این، یکی از شاخص‌های قابل توجه کشور ما در منطقه و دنیا است.
مصیبت‌های دیالیز

بیماران نارسایی کلیه دو امکان برای زنده ماندن و ادامه زندگی دارند؛ یک پیوند کلیه است. دوم دیالیز. البته دیالیز درمان محسوب نمی‌شود و تنها می‌تواند بیمار نیازمند پیوند را زنده نگه دارد تا نوبتش شود و موقعیت پیوند برایش فراهم شود. امکانی که برای سایر اعضای بدن وجود ندارد.

دکتر ناصر سیم‌فروش، فلوشیپ جراحی کلیه و رئیس قطب اورولوژی ایران نیز در گفتگو با همشهری درباره دیالیز و مضرات آن و نیز پیوند کلیه می‌گوید: فردی که دچار نارسایی کلیه می‌شود، به تدریج کلیه‌های خود را از دست می‌دهد و دو راه بیشتر برای او باقی نمی‌ماند؛ دیالیز یا پیوند کلیه که هرکدام مشکلات و تبعات خود را دارند و هر یک به نوعی بر کیفیت زندگی فرد اثر می‌گذارند.

دکتر سیم‌فروش می‌گوید: البته دیالیز کردن، راه درمان نارسایی کلیه نیست و فقط یک جور پشتیبانی محسوب می‌شود اما خب مشکلات زیادی هم دارد؛ مثلا فرد باید هفته‌ای ۳ بار برای انجام دیالیز به بیمارستان مراجعه کند، یکی دو ساعت زیر دستگاه بخوابد و هروقت از زیر دستگاه بیرون آمد، تا ساعت‌ها حالش خوب نیست، فرد دیالیزی باید کلی دارو مصرف کند، علائم ضعف و بی‌حالی و کم‌خونی همیشه با او هست، دائم باید برای کم‌خونی آمپول بزند. دیالیز هزینه خیلی زیادی هم دارد. هزینه دیالیز ۸ برابر پیوند کلیه است.

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها