کد خبر: ۵۳۷۷۴
۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۵
تنها در همین دو روز گذشته نزدیک به ۱۰ حادثه ترافیکی در جاده‌های کشور رخ داده و مصدومان و فوتی‌های زیادی را به جای گذاشته است.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به آمارهای بالای حوادث ترافیکی در کشور گفت: سالانه ۸۷۰ هزار مصدوم ناشی از حوادث ترافیکی در کشور رخ می‌دهد. البته این آمارها از سوی پلیس حدود ۳۰۰ هزار نفر اعلام می‌شود و این کم‌شماری از سوی آنها بنا به دلایلی صورت می‌گیرد.

وی افزود: پلیس کسانی را مصدوم ترافیکی در نظر می‌گیرند که علائم مصدومیت یا مراجعه به مراکز درمانی یا کروکی تصادف دارند. در حالی که برخی افراد بعد از تصادف ظاهر سالم دارند اما دچار خونریزی داخلی شده‌اند و چند ساعت بعد علائم آنها بروز می‌کند. در برخی تصادف‌ها هم هیچ شاکی وجود ندارد. به عنوان مثال یک موتورسوار زمین خورده و به صورت شخصی به مراکز درمانی مراجعه می‌کند.

کریمی درباره فوتی‌ها ناشی از این حوادث ترافیکی هم بیان کرد: از ۸۷۰ هزار مصدوم ترافیکی سالانه ۲۰ هزار نفر جان خودشان را از دست می‌دهند. از این ۲۰ هزار نفر نیمی در صحنه فوت می‌کنند و این نشان‌دهنده شدت حادثه است. از ۱۰ هزار نفر باقیمانده هم ۶ تا ۷ درصد در مسیر فوت می‌کنند و که همان شدت حادثه را نشان می‌دهد. ۴۲ تا ۴۳ درصد از این ۱۰ هزار نفر هم در بیمارستان فوت می‌کنند.

به گفته معاون وزیر بهداشت، مطالعه روی کسانی که در بیمارستان جان خود را از دست می‌دهند نشان می‌دهد که یک سوم آنها در همان بدو ورود عملیات احیا برایشان انجام شده است که نشان می‌دهد بیمار در حالی به بیمارستان رسیده که جان خودش را از دست داده است.

این مسئول تاکید کرد: درباره مصدومانی که به بیمارستان می‌رسند -به جز کسانی که عملیات احیا برای آنها انجام می‌شود- حدود ۸ هزار نفر در بیمارستان فوت می‌کنند و به معنای آن است تنها یک درصد از ۸۷۰ هزار مصدوم ترافیکی در بیمارستان جان خود را از دست می‌دهد و ۹۹ درصد درمان می‌شوند.

کریمی در پاسخ به این سوال که آیا دیر رسیدن اورژانس به صحنه حادثه منجر به افزایش مرگ‌ها نیست، بیان کرد: آمارهای اورژانس برای رسیدن به صحنه حادثه مطابق با آمارهای جهانی است. 

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها