کد خبر: ۵۳۶۵۵
۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۰
آنطورکه تازه‌ترین گزارش صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد اقتصاد ایران در میان کشورهای منطقه جزو ۵کشوری است که سریع‌ترین رشدهای اقتصادی را در سال ۲۰۲۳میلادی داشته‌اند.طبق این گزارش اقتصاد ایران که قبلا برآورد می‌شد در سال ۲۰۲۳میلادی ۳درصد رشد داشته باشد ۵.۴درصد رشد کرده است.

 اقتصاد ایران در طول سال‌های گذشته باتحریم های زیادی مواجه بوده است این تحریم‌ها به‌ویژه از ابتدای دهه ۹۰تاکنون روز به روزگسترده‌تر هم شده است با این حال داده‌های موجود نشان می‌دهد که ظرف چند سال گذشته اقتصاد ایران روند رو به رشدی را سپری کرده است به‌ویژه آنکه میزان صادرات نفت در طول ۲ سال گذشته روزبه‌روز افزایش یافته و این موضوع کمک زیادی به اقتصاد ایران کرده است و منجر به افزایش تولید ناخالص داخلی ایران شده است.

سریع‌ترین رشد در منطقه

آنطورکه گزارش تازه صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۳میلادی ۵.۴درصد رشد کرده است که این نشان می‌دهد ایران در فهرست ۵کشوری است که سریع‌ترین رشد اقتصادی را در منطقه داشته‌اند.صندوق بین‌المللی پول پیش از این میزان رشد اقتصادی ایران را ۳اعلام کرده بود. در میان کشورهای منطقه، ارمنستان با ۷درصد رشد و تاجیکستان و گرجستان به‌ترتیب با ۶.۵و ۶.۲درصد رشد صدرنشین هستند.

بعد از آن ازبکستان با ۵.۵درصد رشد در رتبه چهارم قرار دارد و ایران بالاتر از کشورهای ترکیه و عربستان که بزرگ‌ترین اقتصادهای منطقه هستند، در رتبه پنجم رشد اقتصادی قرارگرفته است.

آنطورکه صندوق بین‌المللی پول گزارش کرده اقتصاد عربستان در سال ۲۰۲۳میلادی ۱.۱درصد کوچک‌تر شده است و میزان رشد اقتصادی ترکیه نیز ۱.۴درصد کمتر از ایران یعنی ۴درصد بوده است.

بزرگ‌ترین اقتصادهای منطقه کدامند؟

معیار اصلی بزرگی اقتصاد هرکشوری، میزان تولید ناخالص داخلی آن کشور است، به این معنا که هرچه میزان تولید ناخالص داخلی در یک کشور بیشتر باشد، آن اقتصاد بزرگ‌تر است.

آنطورکه اطلاعات صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد ایران بعد از کشورهای ترکیه، عربستان، امارات و مصر بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه است.

در حال حاضر ارزش تولید ناخالص داخلی ترکیه رقمی بالغ بر ۱۱۵۵میلیارد دلار است و این کشور از این منظر بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه است.

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها