کد خبر: ۵۲۶۰۰
۰۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۵
یک کمدی نوستالژیک و یک کمدی رمانتیک روی هم بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان فروختند تا سینمای ایران در سال ۱۴۰۲ به گیشه ای رویایی دست یابد. 

همه چیز از ۲۵ اسفند سال گذشته آغاز شد. از نمایش «فسیل» در اکران نوروزی و استقبالی که از همان روزهای اول آغاز شد و در ماه های بعد نیز ادامه یافت.«فسیل» وارد یازدهمین ماه اکران عمومی اش شده و از ۳۰۰ میلیارد گذر کرده است. در واقع بیش از ۳۰ درصد گیشه سینماها متعلق به «فسیل» است. فیلمی که تا آغاز اکران عمومی «هتل» در پاییز، گزینه غیرقابل رقابتی برای دیگر فیلم ها محسوب می شد. با آمدن «هتل»، «فسیل» رقیبی جدی پیدا کرد. اگر کسی از کریم امینی کارگردان جوان «فسیل» انتظار رکورد شکنی نداشت، در مورد «هتل» داستان متفاوت بود و چیزی جز فتح گیشه از مسعود اطیابی کارگردان فیلم «هتل» انتظار نمی رفت. رسیدن به حدود ۲۳۵ میلیارد تومان فروش در بازه زمانی کمتر از ۴ ماه اکران، معنایی جز موفقیت تمام عیار تجاری ندارد. از گیشه ای که در آستانه رسیدن به رقم جالب توجه ۱۰۰۰ میلیارد تومان قرار دارد، بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان سهم صدرنشینان جدول گیشه است. اتفاقی که شاید خیلی هم در سینمای ایران مسبوق به سابقه نباشد. آنچه از آن به عنوان رونق گیشه ۱۴۰۲ نام برده می شود تا حد زیادی مدیون نمایش کمدی ها و به صورت مشخص «فسیل» و «هتل» است.در واقع از ۵۲ فیلمی که امسال اکران شده اند، ۲ فیلم بیش از ۵۰ فیلم دیگر فروخته اند. اگر ۱۰ فیلم صدرنشین جدول گیشه را هم ملاک قرار دهیم با رقمی ۸۰۰ میلیارد تومانی مواجه می شویم. ( سهم فیلم های سوم تا دهم جدول فروش، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است). در این فهرست ۸ کمدی، یک درام اجتماعی و یک انیمیشن به چشم می خورد. ۴۰ فیلم هم روی هم ۲۰۰ میلیارد تومان فروخته اند که رقم قابل توجهی نیست‌.


«فسیل» هنوز به «کانی مانگا» نرسیده است
راه یافتن دو فیلم از اکران امسال به فهرست پر مخاطب ترین آثار سینمای پس از انقلاب اتفاق جالب توجهی است. اتفاقی که نشان می دهد صدرنشین های جدول گیشه ۱۴۰۲ فراتر از انتظار تماشاگر جذب سالن های سینما کرده اند. هرچند آمارهایی که این روزها برخی از رسانه ها در این رابطه منتشر کرده اند همراه با اغراق و اشتباهات تاریخی است.
مثلاً «فسیل» هنوز از «کانی مانگا» عبور نکرده است و فیلم مرحوم سیف الله داد همچنان دومین فیلم پرمخاطب سینمای پس از انقلاب است.

«هتل» پرمشتری مسعود اطیابی پس از ۱۴ سال فیلم مسعود ده نمکی را کنار زد

«هتل» پرمخاطب ترین فیلم این روزهای اکران بر خلاف اخبار منتشر شده ،هنوز به فهرست ۵ فیلم پرمخاطب سینمای ایران وارد نشده و فیلم هشتم جدول است. «هتل» با عبور از «اخراجی ها ۲» در رتبه هشتم قرار بگیرد. فیلم های مسعود اطیابی از سال ۹۶ به این سو همیشه در رده های بالای جدول فروش قرار داشته اند و حالا هتل بیشتر از همه فیلم های سازنده اش تماشاگر داشته است.


از کمدی تا اکشن، از ملودرام تا فیلم کودک

۵ فیلم از دهه شصت، ۳ فیلم از دهه هفتاد و یک فیلم از دهه هشتاد، به همراه دو فیلم اکران ۱۴۰۲ ترکیب ۱۰ فیلم پرمخاطب سینمای پس از انقلاب را تشکیل می دهند. از دهه نود هیچ فیلمی به فهرست پرتماشاگرترین ها راه پیدا نکرده است. به لحاظ ژانری هم جدول پرتماشاگرترین ها چنین وضعیتی دارند: ۴ فیلم اکشن٫ جنگی ( عقاب ها، کانی مانگا، افعی و گذرگاه) ،۳ کمدی ( فسیل، هتل و اخراجی ها ۲)، یک ملودرام ( بگذار زندگی کنم) یک فیلم کودک ( کلاه قرمزی و پسرخاله) و یک فیلم تریلر ( تاراج).

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها