کد خبر: ۲۳۰۸۹
۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۰
روزگذشته رهبری در نمازعید فطر بازتاب‌های فراوانی داشته است. توصیه به وحدت و عدم ورود به حاشیه‌ها با بازخوردهای مثبتی در فضای مجازی مواجه شده است. در این میان البته سخنان برخی چهره های مشهور از جمله آقای علم الهدی که در ادامه صحبت‌های پیشین او است نیز روی خروجی رسانه ها قرار گرفته است. حالا سوال اساسی این است که بعد از سخنان صریح رهبری آیا ایشان رویه خود را تغییر خواهند داد؟
به گزارش جدید پرس:

روح حاکم بر سخنان رهبر انقلاب که ادامه گفته های ایشان در مقاطع متفاوت است نشان از اهمیت وحدت اجتماعی در نگاه ایشان دارد. از همین روست که به صراحت در نماز عید سعید فطر می فرمایند:«گاهی به انگیزه‌های گوناگون حواشی ایجاد می‌شود اما نباید سرگرم آن شد، نه مردم و نه مسئولان به آن مشغول نشوند و به حل مشکلات کشور متمرکز شوند. در جامعه علایق و سلایق مختلف وجود دارد اشکالی ندارد، همه در کنار هم زندگی کنند.»

به همین واسطه است که به نظر می رسد که رویکرد برخی از بزرگواران از جمله آقای علم الهدی که در مقاطع مختلف بیان شده و در اظهارات امروز ایشان در مشهد هم کاملا محسوس بود نیازمند اصلاحات و نزدیک شدن به رویکرد و نگاه رهبر معظم انقلاب است. دغدغه مندی برخی دلسوزان نباید موجب تمرکز یکجانبه بر روش های سلبی و شکل گرفتن دوقطبی و صدمه خوردن به وحدت جامعه بدون توجه به روش های ایجابی و اقناعی شود.

با وجود دیدگاههای صریح مقام معظم رهبری در چند سال گذشته و ماههای اخیر و همچنین ابراز نظرات گوناگون کارشناسان اما مواضع اختلاف‌آفرین و جنجال‌برانگیز در طول ماههای اخیر نیز ادامه داشته است که بارها با واکنش همراه شده است.

در یک نمونه همین چند ماه پیش بود که مهدی فضائلی، عضو دفتر نشر آثار رهبری نوشت: موضع غیر اخلاقی حسن عباسی علیه ورزشکاران و سخنان نادرست هاشمی گلپایگانی در باره برخورد با بدحجابی، بویژه در این شرایط، خسارت بار است و حضرت آقا نیز در گذشته چنین مواضع و نظراتی را نفی کرده‌اند.

سید محمود رضوی، مشاور فرهنگی رئیس مجلس نیز در واکنش به اظهارات دبیر ستاد امر به معروف نوشته بود: عدالت آن است که در کنار تذکر به هنرمندان و ورزشکاران بابت اتفاقات اخیر، دستگاه‌های امنیتی و قضائی با افرادی همچون آقای هاشمی گلپایگانی که اظهارات تحریک آمیز و بی‌مورد میکنند به سرعت و شدت برخورد نمایند. لعنت بر دهانی که بی موقع باز شود.

محمدصالح هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در کوران التهابات و ناآرامی های پاییز گذشته در اظهاراتی عنوان کرده بود که تاکسی‌های اینترنتی اگر بدانند با سوار کردن فرد بی حجاب جریمه می‌شوند ۵۰ درصد مشکل کشف حجاب خودروها حل می شود.

او یک بار هم با سخنانی درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها خود را در معرض نقد جدی قرار داد. او گفته بود: «وقتی از من سوال می‌کنند که چرا دانش‌آموزان وقتی به سن بلوغ نرسیده‌اند تفکیک جنسیتی هستند و وقتی به دانشگاه می‌روند مختلط می‌شوند، جوابی ندارم بدهم؛ کلاس اول دبستان تفکیک جنسیتی داریم اما وقتی به سن ۱۸سال می‌رسیم در اوج مسائل جنسیتی اختلاط داریم. بنده قائل به این هستم که مسائل جنسیتی را به محیط آموزشی کشاندن لطمه‌های علمی و روحی ایجاد می‌کند. مگر می‌شود در کلاس‌ها دیوار کشید اما چه اشکالی دارد وقتی مثلا دانشگاه آزاد دو ساختمان دارد، در دفترچه کنکور امسال بنویسند یک دانشگاه فقط برای پسران و یکی فقط برای دختران؟ خانواده‌ها از تفکیک جنسیتی استقبال می‌کنندو محیط امن می‌خواهند.۲۱ دانشگاه و کالج در دنیا تفکیک جنسیتی کرده اند، حتی برخی دانشگاه‌ها در آمریکا نیز تفکیک جنسیتی شده‌اند.»

این دست از واکنش ها با عباراتی همچون نقره داغ کردن بدحجاب‌ها، ابطال کارت ملی و... نیز در بیان برخی اعضای نزدیک به جبهه پایداری در ماه های اخیر دیده شده که به جای کمک به آرامش جامعه و رسیدن به تفاهمی جمعی بر ایجاد اختلاف و تفرقه دامن می‌زند. حال باید دید با تذکرها و توصیه های مقام معظم رهبری این افراد که داعیه اطاعت از رهبری و ولایت فقیه دارند چگونه رفتار و سخن خود را اصلاح خواهند کرد.

 

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها