کد خبر: ۱۸۱۱۷
۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۰
ابوالقاسم رضایی پدر مرحومه فاطمه رضایی دختر ۱۱ ساله قمی با اشاره به درگذشت فرزندش و نسبت دادن درگذشت وی به مسمومیت دانش‌آموزان در برخی مدارس قم توسط شبکه‌های ضد انقلاب بیان کرد: درد و عفونت دخترم از حدود یک هفته قبل از فوت آغاز شد و ایشان حتی تا قبل از شروع درد، در مجموع ۳ هفته به صورت حضوری به مدرسه نرفته بود، ۲ هفته اول به خاطر تعمیرات سیستم گرمایشی مدرسه دخترم تعطیل و کلاس‌ها غیرحضوری بود و هفته بعد از بازگشایی نیز به سبب نگرانی بنده، ایشان سر کلاس حاضر نشده بود. وی اضافه کرد: دخترم در روزهایی که مدرسه می‌رفت و بعد از آن هیچ علائمی از بیماری خاصی نداشت. رضایی با انتقاد از برخی ادعاهای واهی در مورد علت مرگ دختر خود تصریح کرد: دخترم وقتی مدرسه می‌رفت هیچ‌وقت دچار مسمومیت نشده بود و در زمان حضور وی در مدرسه هیچ مشکلی یا اعلام حادثه‌ای به وجود نیامده بود. وی خاطرنشان کرد: من به‌هیچ‌عنوان اجازه نمی‌دهم عده‌ای از مرگ فرزند من به خاطر منافع خودشان سوءاستفاده کنند. رضایی عفونت شدید و بالا بودن کراتین خون را علت مرگ دختر خود بنا بر تشخیص پزشکان یاد کرد و گفت: درد و عفونت دختر من از درد پا شروع شد تا اینکه ظهر فردای آن روز با دل درد و استفراغ و تب همراه شد و بعد از این علائم دخترم را به بیمارستان بردیم اما بعد از تزریق سرم به خانه برگشتیم و بعد از آن بخاطر اصرار دخترم دیگر بیمارستان مراجعه نداشتیم، تا اینکه شرایط جسمی ایشان حاد شد و مراجعه به بیمارستان امام رضا (ع) و سپس بیمارستان خرمی، کمکی به بهبود ایشان نکرد و دخترم به سبب عفونت شدید فوت کرد. رضایی در پایان خاطر نشان کرد: پزشکان و متخصصان هیچ علامتی از مسمومیت را تشخیص ندادند و علاوه بر این دخترم از حدود ۳ هفته قبل به‌صورت حضوری در کلاس درس حاضر نشده بود. سریال حوادث با علائم مسمومیت در مدارس قم بیش از دو ماه است که آغاز شده‌است.. روز نهم آذر امسال نخستین حادثه در یکی از هنرستان های قم، منجربه مسمومیت ۱۸ دانش آموز دختر قمی شد که همه این دانش‌آموزان با حضور عوامل اورژانس به مراکز درمانی منتقل شدند روز گذشته هفتم اسفندماه نیز هفت دانش آموز دختر در بیمارستان بستری بودند.
به گزارش جدید پرس:

تا زمان قاجار، هیچ موسسه دولتی یا بانک خارجی در کشور وجود نداشت تا اینکه نخستین بانک کشور سال۱۲۶۷ راه‌اندازی و ضرب سکه و نشر اسکناس هم شروع شد.

این بانک در شمال شرقی میدان توپخانه قرار داشت و وقتی اعتماد مردم جلب و فعالیت این بانک گسترش یافت، شعبه‌های دیگری در کشور راه‌اندازی شدند. همه‌روزه کسبه، بازاریان، تاجران و حتی کشاورزان پول خود را به این شعبه‌ها می‌سپردند تا شب‌ها با خیال راحت سر به بالین بگذارند و دیگر لازم نبود دغدغه مخفی کردن یا سرقت آنها را داشته باشند. هر زمان هم به پول نیاز داشتند، سری به بانک زده و به اندازه نیازشان از حساب خود وجه برداشت می‌کردند.

آن زمان خبری از دستگاه‌های هشداردهنده و گاوصندوق‌های پیشرفته نبود و مسئولان بانک‌ها مجبور بودند همه‌روزه پول مشتری‌ها را از بانک خارج و به محل امنی منتقل کنند. همچنین، صبح‌ها مقداری پول در کیسه به بانک‌ها برده می‌شد تا متصدیان به مشتری‌ها بدهند. برای حمل پول از درشکه‌های مخصوصی استفاده می‌شد و برای جلوگیری از حمله احتمالی سارقان به آنها، چند مأمور نظمیه وظیفه حفاظت از آنها را برعهده گرفتند.

در این عکس، یکی از درشکه‌های حمل پول را می‌بینید که حوالی سال۱۲۹۰ در شرق میدان توپخانه و مقابل بانک شاهنشاهی گرفته شده است. مأموران نظمیه هم به‌‎عنوان محافظان کیسه سکه، در این تصویر دیده می‌شوند.

درشکه حمل پول در دوران قدیم

 

 

 

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها