کد خبر: ۴۶۵۷۴
۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۰
متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه زنان بیشتر از مردان دچار تبخال تناسلی می‌شوند، به مادران باردار توصیه کرد در صورت ابتلا به این ویروس حتما پزشک خود را مطلع کنند تا از انتقال بیماری به نوزاد جلوگیری شود.

دکتر زهرا نائیجی درباره تبخال تناسلی و دلایل ابتلا و درمان آن توضیحاتی داد و اظهار کرد: تبخال تناسلی عفونتی شایع و مقاربتی است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) ایجاد می‌شود.

وی افزود: تماس جنسی اولین راه انتقال این ویروس از فرد آلوده به فردی دیگر است.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه پس از عفونت اولیه، ویروس در بدن شما پنهان می‌ماند و ممکن است چندین بار در سال فعال شود ضمن اینکه این بیماری می‌تواند منجر به درد، خارش و زخم در ناحیه تناسلی شود.

این متخصص زنان و زایمان دانشگاه با تاکید بر اینکه گاهی برخی از افراد هیچ علامتی از این بیماری ندارند خاطرنشان کرد: در صورت ابتلا به عفونت، حتی اگر زخمی را مشاهده نکردید باز هم قابلیت انتقال به دیگران وجود خواهد داشت.

وی در توضیح اینکه هیچ درمان اختصاصی برای تبخال تناسلی وجود ندارد، افزود: مصرف برخی از داروها می‌تواند منجر به کاهش علامت‎‌ها شود و خطر انتقال به دیگران را کاهش دهد ضمن اینکه استفاده از کاندوم نیز از گسترش عفونت تبخال تناسلی جلوگیری می‌کند.

نشانه‌های ابتلا به تبخال تناسلی را بشناسید

عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر اینکه تبخال تناسلی نباید با زگیل تناسلی اشتباه گرفته شود، درباره نشانه‌های ابتلا به تبخال تناسلی عنوان کرد: اکثر افراد مبتلا به HSV به دلیل عدم وجود یا خفیف بودن علامت‌ها، نمی‌دانند که به این بیماری مبتلا هستند، در صورت علامت‌دارشدن، ممکن است بیمار دو تا ۱۲ روز بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس علامت‌ها را مشاهده کند.

دکتر نائیجی توضیح داد: احساس درد یا خارش به شکلی که ممکن است تا زمانی که عفونت برطرف نشود، در ناحیه تناسلی احساس درد و حساسیت داشته باشید، برجستگی یا تاول‌های کوچک سفید و قرمز( چنین موردی ممکن است از چند روز تا چند هفته پس از عفونت ایجاد شود)، زخمی که هنگام تاول زدن، ترشح یا خونریزی ایجاد می‌شود حتی گاهی بیمار هنگام ادرار کردن احساس درد دارد، گال (در این حالت پوست زخم و پوسته‌پوسته می‌شود، در طی شیوع ابتدایی این بیماری، امکان ایجاد علامت‌هایی مشابه با آنفولانزا مانند تورم غدد لنفاوی در کشاله ران، سردرد، درد عضلانی و تب وجود دارد) از جمله علامت‌های ابتلا به تبخال تناسلی هستند.

وی در پاسخ به این سوال که چه قسمت‌هایی از بدن زنان و مردان به دلیل ابتلابه تبخال تناسلی دچار زخم می‌شود افزود: باسن، ران، مقعد، مجرای ادرار و دهان از جمله محل‌های مشترک ایجاد زخم است ضمن اینکه اختصاصا در زنان امکان ایجاد زخم در واژن، اندام تناسلی خارجی و دهانه رحم و در مردان آلت تناسلی و کیسه بیضه درگیر بیماری می‌شود.

متخصص زنان و زایمان دانشگاه با تاکید بر اینکه تبخال تناسلی در هر فردی به شکل متفاوت ایجاد می‌شود افزود: نشانه‌های ناشی از این بیماری ممکن است مدتی وجود داشته باشند و در برخی مواقع برطرف شود حتی برخی در طول سال در قسمت‌های مختلفی از بدن دچار علامت‌های این بیماری می‌شوند.

به گفته دکتر نائیجی گاهی بیماران در طول عود این بیماری یا کمی قبل از ایجاد زخم‌ها علامت‌هایی مانند سوزش، سوزن سوزن شدن و خارش در قسمتی که عفونت برای اولین بار وارد بدن شده است، احساس درد در ناحیه کمر، باسن و پاها را شاهد هستند.

وی با تاکید بر اینکه اگر با توجه به نشانه‌هایی که به آن اشاره رای شما ذکر کردیم، مشکوک به تبخال تناسلی یا هرگونه عفونت مقاربتی هستید، حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید، گفت: به‌طور کلی عود بیماری از شیوع اولیه درد کمتری دارد و زخم‌ها سریع‌تر بهبود پیدا می‌کنند.

 

 حداقل رساندن شانس انتقال تبخال تناسلی کمک کند.

وی به مبتلایان به تبخال تناسلی توصیه کرد: هنگام حمام کردن با آب گرم از شوینده‌های ملایم استفاده کنید، محل آلوده شده را همیشه تمیز و خشک نگه دارید، از لباس‌های نخی گشاد در منزل استفاده کنید، از قرار گرفتن در معرض گرما یا آفتاب مستقیم خودداری کنید، به‌طور مکرر استحمام کنید و از صابون‌های معطر یا دوش واژینال خودداری کنید.

دکتر نائیجی با یادآوری این موضوع که در طول رابطه جنسی مردان راحت‌تر به شریک جنسی خود یعنی زنان ویروس تبخال تناسلی را منتقل می‌کنند، افزود: راهکاری برای خارج کردن این عارضه از بدن وجود ندارد، با این حال مصرف روزانه داروهای ضد ویروسی از شیوع بیماری جلوگیری می‌کند یا احتمال آن را کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه امکان ایجاد عارضه تبخال تناسلی در کودکان نیز وجود دارد ادامه داد: کودکان بسیار کمتر از بزرگسالان به این ویروس مبتلا می‌شوند.

متخصص زنان و زایمان دانشگاه توصیه کرد: در هر بار داشتن رابطه جنسی از کاندوم لاتکس استفاده کنید، همچنین در صورت داشتن تاول یا زخم در نواحی ذکر شده باید از هر نوع رابطه جنسی دهانی، واژینال و مقعدی خودداری کرده و این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده از کاندوم فقط ناحیه مورد استفاده را محافظت می‌کند، مطمئن‌ترین راه، خودداری از رابطه جنسی در صورت ابتلا به تبخال تناسلی است.

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها