کد خبر: ۲۲۰۸۰
۲۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۰
دو سیاه‌چاله‌ی نزدیک به زمین به نام‌های Gaia BH۱ و BH۲ احتمالاً متعلق به دسته‌ی کمیابی از سیاه‌چاله‌های کمتر دیده‌شده هستند.
به گزارش جدید پرس:

دو سیاه‌چاله‌ای که به‌تازگی در فاصله‌ی نزدیکی از زمین کشف شده‌اند، احتمالاً به گروهی ناشناخته و اسرارآمیز از اجرام سنگین تعلق دارند. گروهی بین‌المللی از ستاره‌شناس‌ها این سیاه‌چاله‌ها را با استفاده از داده‌های مأموریت گایا از آژانس فضایی اروپا (ESA) و مجموعه‌ای از تلسکوپ‌های زمینی سراسر جهان کشف کردند.

به‌گزارش لایو ساینس، دو سیاه‌چاله به نام‌های Gaia BH۱ و Gaia BH۲ نزدیک‌ترین سیاه‌چاله‌ها به زمین هستند که تاکنون کشف شده‌اند. Gaia BH۱ در فاصله‌ی ۱۵۶۰ سال نوری از منظومه‌ی شمسی در صورت فلکی مارافسای قرار دارد که تقریباً سه برابر نزدیک‌تر از رکورددار قبلی است. سیاه‌چاله‌ی Gaia BH۲ هم در فاصله‌ی ۳۸۰۰ سال نوری در صورت فلکی قنطورس قرار دارد. هر دو سیاه‌چاله نه تا ده برابر سنگین‌تر از خورشید هستند.

5837126

حال این سؤال مطرح می‌شود که چرا مدت زیادی طول کشید تا ستاره‌شناس‌ها به وجود این سیاه‌چاله‌ها پی ببرند؟ در جواب باید بگوییم که سیاه‌چاله‌ها عملا نامرئی هستند. در گذشته، دانشمندان سیاه‌چاله‌ها را با استفاده از بقایای آخرین وعده‌های غذایی آن‌ها شناسایی می‌کردند؛ بدین صورت که وقتی ستاره یا ابری از گاز میان‌ستاره‌ای به درون سیاه‌چاله می‌افتد، انفجاری از تابش الکترومغناطیسی بر جای می‌گذارد که ستاره‌شناسان می‌توانند آن را برای استنباط وجود سیاه‌چاله شناسایی کنند.

بااین‌حال برخلاف اکتشافات گذشته، سیاه‌چاله‌های Gaiha BH۱ و ۲ کاملاً تاریک هستند. به‌نظر می‌رسد این اجرام هیچ غذایی نمی‌خورند؛ به‌همین‌دلیل، خواب یا غیرفعال هستند. پژوهشگرها این سیاه‌چاله‌ها را درواقع با ردیابی دقیق حرکت دو ستاره‌ی همراه خورشیدمانند آن‌ها شناسایی کردند.

5837127

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها