کد خبر: ۱۸۶۰۸
۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۰
بد غذا خوردن اغلب مشکلات پیری را تشدید کرده و در نتیجه دریافت پروتئین کافی در بین افراد مسن به طور کامل ایجاد نمی شود. این امر به نوبه خود ممکن است باعث تحلیل عضلات، کاهش عملکرد و کیفیت پایین زندگی شود.
به گزارش جدید پرس:

نتایج یک مطالعه تحقیقاتی جدید به نقش ادویه ها در افزایش جذابیت غذاهای معمولی در این گروه سنی می پردازد. با افزایش سن، توده عضلانی حدود ۳ تا ۸ درصد در هر دهه از بین می رود. این عارضه بعد از ۳۰ سالگی شروع شده و بعد از ۶۰ سالگی تسریع می یابد.

به گفته محققان یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند کاهش توده عضلانی و شناخت را همراه با ورزش کاهش دهد. با این حال، افراد مسن تر پروتئین کمتری نسبت به ۱-۱٫۲ گرم بر کیلوگرم در روز مصرف کنند. دلایل این موضوع ممکن است شامل کم اشتهایی، از دست دادن حس چشایی، از دست دادن دندان ها، توانایی مالی ناکافی و عدم تحمل غذایی باشد. ادویه های آشپزی می توانند به افزایش جذابیت غذا کمک کنند و باعث افزایش مصرف غذاهای با پروتئین بالا شوند.

این مطالعه شامل ۱۰۹ سالمند بود که از این تعداد نیمی پیش غذای گوشتی و نیمی دیگر پیش غذای گیاهی دریافت می کردند و نیمی از خوراکی ها حاوی ادویه و بقیه فقط نمک و فلفل بود. نتایج تحقیقات نشان داد، حدود ۷۴ و ۸۰ درصد از افرادی که سالاد مرغ معمولی و تند مصرف می‌ کردند، پروتئین کافی را همراه با این وعده غذایی به دست آوردند. در مقابل، گروه گیاهخوار به طور متوسط ۰٫۲۵ گرم پروتئین در هر کیلوگرم غذا به دست آورد.

این امر به این دلیل است که مرغ دارای تراکم پروتئین سه برابر بیشتر از یک وعده غذایی گیاهی است. اگرچه شرکت کنندگان در هر دو گروه تا زمانی که سیر شوند غذا خوردند، گروه گیاهخوار نتوانستند به اندازه کافی برای رسیدن به هدف توصیه شده پروتئین مصرف کنند. این چالش نتوانست با تراکم پروتئین برای دو نسخه غذایی مطابقت داشته باشد، علیرغم اینکه غذای گیاهی ۲۵ درصد انرژی بالاتری نسبت به وعده گوشتی ارائه می دهد.

وقتی ادویه ها به غذای گیاهی اضافه شد، شرکت کنندگان گزارش دادند که غذای اصلی و کل وعده غذایی را بهتر می پسندند. این موضوع قابل درک است زیرا غذاهای گیاهی در کل نسبت به وعده های مرغ طعم کمتری دارند.

پس از افزودن ادویه ها، دو سوم از شرکت‌کنندگان هرگونه کاهش مصرف غذا را انکار کرده یا ادعا کردند که احساس طعم یا بوی غذا در مقایسه با زمانی که جوان‌تر بودند افزایش یافته است.

محققان معتقدند: افزودن ادویه جات و ترشی جات باعث افزایش طعم و علاقه به غذا در هر دو نوع گوشت خواری و گیاهخواری شد. این مطالعه همچنین نشان می دهد که دستیابی به دریافت پروتئین کافی در میان افراد مسن و افراد کم تحرک با غذاهای گیاهی چالش برانگیز است.فراتر از سهم ادویه ها در طعم، خواص زیستی فعال ادویه های آشپزی می تواند آنها را به یک افزودنی ارزشمند برای غذاها تبدیل کند چراکه اینها سرشار از پلی فنول با فعالیت ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد تومور هستند.

ادویه‌های آشپزی ممکن است ابزار مفیدی برای بهبود میل و طعم منابع پروتئینی با کیفیت بالا در میان افراد مسن باشد، به‌ویژه زمانی که در غذاهای گیاهی استفاده می ‌شوند، اگرچه بهبود طعم و مزه به تنهایی برای افزایش مصرف پروتئین کافی نیست.

شرح کامل این مطالعه در مجله Nutrients منتشر شده است.

 

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها