کد خبر: ۳۷
۲۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۵
عضو سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق گفت: پیش بینی می‌شود که تابستان و زمستان سال جاری از نظر تولید برق با مشکلات عدیده‌ای مواجه شویم.
به گزارش جدید پرس:

به گزارش جدیدپرس، فریدالدین معصومی در نشست خبری کلنگ‌زنی نیروگاه خورشیدی اصفهان اظهار داشت: با توجه به تولید و مصرف برق و کمبود گاز پش بینی می‌شود نیروگاه‌های خورشیدی بسیاری از مشکلات را حل کنند.

وی با بیان اینکه ما به عنوان اولین شرکت بخش خصوصی هستیم که احداث چهار نیروگاه تجدیدپذیر را داشته‌ایم، افزود: در صددیم که تا سال 1404 احداث نیروگاه تجدیدپذیر را به 900 مگاوات برسانیم. 

امسال ۶۰  مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر وارد مدار می‌شود

عضو سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق با اعلام اینکه روز دوشنبه کلنگ احداث نیروگاه 20 مگاواتی اصفهان بر زمین زده می‌شود، گفت: در سال جاری ساخت 60 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دستور کار قرار دارد که 20 مگاوات در اصفهان ، 20 مگاوات یزد و 20 مگاوات در شیراز احداث خواهد شد.

وی با بیان اینکه 20 مگاواتی که قرار است در اصفهان احداث نیروگاه داشته باشیم منجر به 33 میلیون متر مکعب صرفه‌جویی در گاز طبیعی می‌شود، گفت: این نیروگاه تا پایان سال جاری وارد مدار خواهد شد.

وی در ادامه بیان داشت: پتانسیل تابش خورشیدی در کشور ما دو هزار کیلووات ساعت در متر مربع است و این در حالی است که در استان‌هایی مثل یزد و اصفهان این میزان به پنج هزار کیلووات ساعت در متر مکعب می‌رسد بنابراین ما این دو استان را انتخاب کردیم چرا که وضعیت خوبی به لحاظ تابش دارند.

عضو سندیکای صنعت برق گفت: این شرکت چهار نیروگاه 10 مگاواتی خورشیدی در استان‌های اصفهان، یزد و قم در مدار بهره‌برداری دارد.

معصومی با بیان اینکه تاکنون 30 مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث کرده‌ایم، افزود: بنا بر این است که 40 مگاوات دیگر به این میزان اضافه شود.

وی تصریح کرد: برای 60 مگاوات نیروگاهِ در دستور کارِ احداث امسال پیمانکار و مشاور انتخاب شده است.

مدیر عامل شرکت برق و انرژی غدیر بیان داشت: ساخت نیروگاه خورشیدی اصفهان حدود 400 میلیارد تومان هزینه دارد که 40 میلیارد تومان هم بابت NON EPC هزینه می‌شود.

مشکل خرید تضمینی رفع شد

معصومی در ادامه با اشاره به مشکلات پیش روی نیروگاه‌های تجدید پذیر گفت: تاکنون در کشور هیچ خرید تضمینی (PPA) برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی نداشتیم و و زارت نیرو همه را باطل کرده بود اکنون براساس ماده 12 قانون رفع موانع تولید هزینه سوخت صرفه‌جویی شده را در ازای تولید برق در نظر می‌گیرند و در قراردادهای این موضوع درج شده است که امیدواریم پروژه‌های خورشیدی وارد مدار شوند. 

وی گفت: برق و انرژی غدیر با وجود نهایی نشدن ساز و کار اجرایی ماده 12 قانون رفع موانع تولید، عملیات اجرایی نیروگاه‌های خورشیدی خود در قالب تفاهمنامه 900 مگاوات نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ساتبا را شروع می‌کند.

وی با اعلام اینکه تا 1404 ، 800 مگاوات نیروگاه خورشیدی وارد مدار خواهد شد افزود: 100 مگاوات نیز نیروگاه بادی در خراسان جنوبی به بهره‌برداری خواهد رسید.

دلیل کند بودن استقبال از تجدیدپذیرها

عضو سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق در پاسخ به سوال ایلنا درباره دلیل کند بودن استقبال از احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: دو عامل در این موضوع حیاتی هستند ابتدا اینکه منابع تامین مالی مشخص شود و دیگر اینکه سرمایه‌گذاری‌ها اقتصادی باشد.

وی تاکید کرد: باید نرخ خرید تضمینی برق توجیه‌پذیر باشد بعد از افزایش نرخ ارز احداث نیروگاه چه فسیلی و چه تجدیدپذیر هیچ توجیهی نداشت اما اکنون تصمیم دولت بر این است که تغییراتی در پرداختی به سرمایه‌گذاران در تولید برق به وجود آید که بر این اساس با توجه به ماده 12 قانون رفع موانع تولید احداث نیروگاه اقتصادی خواهد بود.

معصومی خاطرنشان کرد: تمامی پیمانکاران پروژه احداث نیروگاه خورشیدی داخلی هستند و فقط پنل و اینورتر وارداتی است.

وی همچنین گفت: پیش بینی می‌شود که تابستان و زمستان سال جاری از نظر تولید برق با مشکلات عدیده‌ای مواجه شویم.

انتهای پیام/

 

 

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها