کد خبر: ۹۹۱۹
۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۶
درست 21 سال پیش در چنین روزی جهان به واسطه رخدادی بی سابقه و تاثیرگذار بر تحولات سال ها و دهه های بعد از آن در بهت و حیرتی عمیق فرو رفت، ایالات متحده آمریکا که حتی در طول دو جنگ جهانی از هرگونه تعرضی به خاک خود مصون مانده بود حالا حادثه ای را تجربه می کرد که برای مردم و حاکمان اش غیر قابل تصور به نظر می رسید.
به گزارش جدید پرس:

در این روز چهار هواپیما که از فرودگاه بین‌المللی لوگان، فرودگاه بین‌المللی دالس واشینگتن و فرودگاه بین‌المللی لیبرتی نیوآرک به مقصد فرودگاه بین‌المللی لس‌آنجلس در پرواز بودند ربوده شدند، شاید در لحظات ابتدایی هیچ کس تصور نمی کرد که این هواپیما ربایی در نهایت قرار است چگونه به پایان برسد!

هواپیماربایان دو هواپیما را در فاصله‌های زمانی گوناگون به برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک کوبیدند. در نتیجه این دو برخورد، همه مسافران به همراه عده بسیاری در ساختمان‌ها کشته شدند. براساس برآوردها کشته شدگان این حمله‌ها مجموعاً دو هزار و ۹۷۴ تن بودند که با در نظر گرفتن ۱۹ هواپیما ربا در کل شمار کشته‌های این حمله‌ها به دو هزار و ۹۹۳ تن می‌رسد. بیشتر کشته شدگان این حمله‌ها مردم عادی و شهروندانی بودند که ملیت ۹۰ کشور گوناگون جهان را داشتند؛ به‌علاوه، مرگ دست‌کم یک تن ناشی از قرار گرفتن در برابر گرد و خاک به وجود آمده از ویرانی دو برج نیز گزارش شد.

هر دو ساختمان، پس از دو ساعت به‌طور کامل ویران شدند و خسارت فراوانی به ساختمان‌های پیرامون زدند. گروه هواپیماربایان هواپیمای سوم را به پنتاگون، واقع در ارلینگتون در ویرجینیا زدند و هواپیمای چهارم در محلی نزدیک شنکسویل، در ایالت پنسیلوانیا سرنگون شد.

این در حالی بود که شماری از مسافران و خدمه پرواز پیش از سرنگونی هواپیما، تلاش کرده‌بودند تا کنترل هواپیما را که هواپیماربایان آن را به سمت واشینگتن، دی سی هدایت می‌کردند، به دست بگیرند، اما هیچ‌یک از مسافران این پرواز و سه پرواز دیگر زنده نماندند.

البته بر اساس اطلاعات برخی منابع آمریکایی هواپیمای سوم احتمالاً به قصد تخریب ساختمان کاخ سفید ربوده شده بود، اما به دلیل تأخیر و درگیری در حین کنترل هواپیما موفق به این اقدام نشد. در گزارش نهایی کمیسیون ۱۱ سپتامبر اعلام شد مسئولان دفاع هوایی پس از آنکه هواپیمای ربوده‌شده چهارم در ایالت پنسیلوانیا سقوط کرد، از وجود آن اطلاع یافتند که این اظهارات اولیه مقامات پنتاگون را رد می‌کند.

این حمله در واقع نقطه آغاز چرخشی بزرگ در سیاست خارجی آمریکا شد، واشنگتن که در آن سال ها به واسطه فروپاشی شوروی خود را بی رقیب می دید حالا تهدیدی بزرگ را احساس می کرد، تهدیدی تازه به نام تروریسم که جهان هنوز هم بعد از دو دهه با آن درگیر است.

در واقع این حملات مقدمه ای برای لشکرکشی همه جانبه آمریکا به افغانستان و بعد ها به عراق بود چرا که مشخص شد القاعده که آن روزها در افغانستان حضور داشت این حملات را ترتیب داده است، طالبان از تسلیم بن لادن و الظواهری رهبران القاعده که هر دو دو دهه بعد توسط آمریکایی ها کشته شدند به واشنگتن امتناع کرد و دولت آمریکا در همان سال برای سرنگونی آنها به افغانستان رفت، هرچند که 20 سال بعد در شکستی آشکار دوباره افغانستان را تقدیم طالبها نمود و از این کشور خارج گردید تا افغانستان بار دیگر به لانه امن تروریستها تبدیل شود.

به بیانی دیگر سرآغاز دکترین مبارزه با تروریسم آمریکا در سیاست خارجی اش به واسطه تحولات 11 سپتامبر به وقوع پیوست تا جایی که برخی شکاکان آن را دست آویزی از سوی آمریکا برای دگرسازی قلمداد کردند، به هر روی هر آنچه که بود این رخداد تاثیری عمبق بر آمریکا و تحولات جهانی پس از خود داشت و برای نخستین بار نشان داد که تهدید تروریسم مرز نمی شناسد، امروز به مناسبت این حادثه تصاویری کمتر دیده شده به نقل از واشنگتن تایمز منتشر می کنیم که در ادامه می توانید آن ها راببینید:

 

روزى که دنیا دگرگون شد: ناگفته ها و تصاویر کمتر دیده شده از حادثه ١١ سپتامبر

روزى که دنیا دگرگون شد: ناگفته ها و تصاویر کمتر دیده شده از حادثه ١١ سپتامبر

 

روزى که دنیا دگرگون شد: ناگفته ها و تصاویر کمتر دیده شده از حادثه ١١ سپتامبر

روزى که دنیا دگرگون شد: ناگفته ها و تصاویر کمتر دیده شده از حادثه ١١ سپتامبر

روزى که دنیا دگرگون شد: ناگفته ها و تصاویر کمتر دیده شده از حادثه ١١ سپتامبر

 

 

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها