کد خبر: ۱۵۴۳۷
۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۳
نتایج یک وب‌سایت استخدامی نشان می‌دهد که در شرایط فیلترینگ گسترده و حوادث جاری، ۳۸ درصد از شرکت‌ها به دنبال بازبینی ادامه فعالیت خود و توقف استخدام نیروی جدید بودند.
به گزارش جدید پرس:

بستر اینترنت و توسعه آن، امید بسیاری از مردم برای ایجاد کسب‌وکار است. در سال‌های اخیر مشاغل گوناگونی بر پایه اینترنت شکل گرفت. از استارتاپ‌ها گرفته تا کسب‌وکارهای خانگی که تبلیغات‌شان به فضای مجازی منتقل شد. با اینکه مردم چشم انتظار اشتغال زایی از سوی دولت بودند، اینترنت فضایی را ایجاد کرد که دیگر کارجویان نیازی به استخدام‌های دولتی نداشتند؛ با همه اینها بازار کار ایران باز هم ظرفیت به‌کارگیری همه کارجویان را نداشت.

محدود شدن اینترنت و فیلترینگ ضربه بزرگی به اشتغال بسیاری از مردم وارد کرد. برخی از شرکت‌ها نیز به تعدیل نیرو روی آوردند. این در حالی است که بنا بر داده‌های ایران تلنت (وب سایت استخدامی) سال ۱۴۰۰ شرکت‌های نرم افزاری و خدمات اینترنتی بیشترین جذب و استخدام را در این سایت داشتند.

ایران تلنت در سال ۱۴۰۰ درخواست بیش از ۳۷۲ هزار نفر از متخصصان جویای کار را ثبت کرد. بررسی داده‌های این وب سایت در سال گذشته نشان می‌دهد افراد جویای کار کدام حوزه را برای اشتغال بهتر می‌دانستند.

بر اساس داده‌های این وب‌سایت استخدامی، سال گذشته ۲۵ درصد از افراد جویای کار در شرکت‌های صنایع تولیدی، نرم‌افزاری و سرویس‌دهی اینترنت استخدام شدند. درحالی‌که تنها هشت درصد از افراد شرکت‌کننده در شرکت‌های نفت و گاز جذب شدند.

سال جاری اما فیلترینگ شوک بزرگی به بازار کار ایران وارد کرد. آبان ماه سال جاری، ایران تلنت در گزارشی به تاثیر حوادث جاری بر وضعیت کار شرکت‌ها پرداخت. نتایج پیمایش این وب‌سایت نشان از خسارت و تعدیل نیرو در برخی از شرکت‌ها صنایع می‌دهد.

بر اساس این پیمایش کسب‌وکارها ۳۱ درصد تحت تاثیر مشکلات مربوط به اختلال و قطعی اینترنت، ۲۰ درصد جو روانی حاکم بر جامعه، ۱۷ درصد کاهش تقاضا برای محصولات و خدمات و ۱۶ درصد کاهش بهره‌وری کارکنان قرار گرفته است. 

 

پیشنهاد سردبیر
پربازدیدترین ها